+387 00 000 000 info@bosanskabasta.org

Menu
Fondacija “Bosanska Bašta”: Kardiomobil za Kantonalnu bolnicu i Nacionalni park UNA

Fondacija “Bosanska Bašta”: Kardiomobil za Kantonalnu bolnicu i Nacionalni park UNA

Od In Vijesti On 22. Juna 2016.


Kantonalna bolnica dr.Irfan Ljubijankić Bihać dobila je vrijednu donaciju Fondacije „Croce Verde“ iz Lugana.Radi se o kardio mobilnom vozilu Mercedes Sprinter, vrijednom oko 50 hiljada maraka, koje je namijenjeno za hitno zbrinjavanje bolesnika i unesrećenih.

Rezultat je to saradnje fondacije Croce Verde iz Lugana i Fondacije „Bosanska bašta“ na čijem čelu je dr.Edhem Kobilić.Angažmanom dr.Kobilića, te dr.Hajrudina Havića, direktora Kantonalne bolnice i dr.Amira Murića, ministra zdravstva u Vladi USK, ova vrijedna donacija stigla je upravo u Bihać, a time je i nivo zdravstvene zaštite građana u segmentu hitnih intervencija, znatno poboljšan.

Osim za potrebe Kantonalne bolnice, ovo vozilo biće korišteno i za eventualne potrebe nacionalnog parka Una.Rezultat je to Sporazuma o saradnji koji je potpisan upravo izmedju Nacionalnog parka Una, Kantonalne bolnice Bihać i Fondacije „Bosanska bašta“.

Tako se Kantonalna bolnica Bihać svrstala medju rijetke zdravstvene ustanove u našoj zemlji koje posjeduju kardio vozilo, od čega bi, kad se ukaže potreba, najviše koristi trebali imati građani USK.


O autoru

alen.m